Toetus aitab terapeutidel hobuse hingeelu mõista

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog ja eripedagoog-nõustaja Hele Aluste aitab ratsutamisteraapia kaudu psüühikahäiretega lapsi ja korraldab huvilistele juunikuus koolituse hobuste paremaks tundmaõppimiseks.
Psühholoog ja eripedagoog-nõustaja Hele Aluste aitab ratsutamisteraapia kaudu psüühikahäiretega lapsi ja korraldab huvilistele juunikuus koolituse hobuste paremaks tundmaõppimiseks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

MTÜ Equilibre hakkab koolitama ratsutamisterapeute ja selle valdkonna huvilisi, kes omakorda aitavad psüühikahäirete või puudega inimestel hobuse abil nii füüsiliselt kui isiksusena areneda.

Hasartmängumaksu nõukogu toetas aprillis suurima summaga (4300 eurot) MTÜ Equilibre projekti «Õppimine hobuse abil – uudne võimalus toetada erivajadustega inimesi».
MTÜ juhataja Hele Aluste ütles, et toetus kulub Hispaanias elava hobuseteadlase Lucy Reesi koolituse eest maksmisele. «Plaanime teha kolm kursust, ühe neist rahvusvahelise, igal kursusel peaks osalema umbes kümme inimest,» selgitas ta.

TEAVE

Hasartmängumaksu nõukogu toetused
MTÜ Equilibre «Õppimine hobuse abil – uudne võimalus toetada erivajadustega inimesi» 4300 eurot;
Koeru vallavalitsus «Koeru valla muuseumi päev «Muuseum on rahva varaait»» 250 eurot;
Väätsa põhikool «Õppepäevad: metsamineja ABC ja toimetulek eksinuna» 430 eurot;
MTÜ Loodusmatkad looduskool «Milleks mets?» 400 eurot;
Imavere valla avatud noortekeskus «Pilistvere kihelkonna lastepäev «Mine metsa...»» 390 eurot;
Kesk-Eesti noorsootöö keskus «XIV Järvamaa noortepäev» 224 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles