Edelaraudtee parandas reisijate teavitamist Türi jaamas

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Aasta algul paigaldas Edelaraudtee oma jaama Viljandis, Türil, Kohilas, Raplas, Lelles, Kiisal, Liival ja Tallinn-Väikses helisüsteemi, mille kaudu teavitada inimesi rongide saabumisest-väljumisest, võimalikest hilinemistest ja muust reisijale vajalikust.

Lisaks on üles pandud tavapärase välimuse, ent tänapäevaselt täpse sisuga jaamakellad, mis näitavad õiget aega.
Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd ütles, et jaamas rongi ootavate inimeste teavitust on uus süsteem oluliselt tõhustanud ja helisüsteemi on reisijad hästi omaks võtnud. «Seda, et rong tuleb, võib enamasti ju oma silmaga näha, ent heliteadete edastamine lisab turvatunnet,» lausus ta.
Oherdi teada on mõnel pool saanud juba harjumuseks, et enne häälteate edastamist reisijad ootesaalist ei välju. «Saame infosüsteemi abil edastada ka erakorralist teavet, kui rongiliikluses on häireid ja tekivad hilinemised või liikluse ümberkorralduse vajadus,» täpsustas ta.

Edelaraudtee AS veab reisijaid diiselrongidega Tallinn–Türi–Viljandi, Tallinn–Pärnu, Tallinn–Narva, Tallinn–Tartu–Valga ning Tartu–Orava liinil.
Eelmisel aastal kasutasid reisijad Edelaraudtee ronge ligi 1,8 miljonil korral, sõites läbi rohkem kui 125 miljonit kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles