Malemeister lahkub põdrakintsuga

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male.
Male. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pühapäeval on Paides Järvamaa lahtised meistrivõistlused kiirmales, kus selguvad maakonna parimad maletajad. Eriliseks teeb seekordsed võistlused seik, et need peetakse Järvamaa jahindusklubi majas ja parimale maletajale on auhinnaks jahimeeste välja pandud põdrakints.

Paide maleklubi juhatuse liige Priit Värk ütles, et eelmisel aastal jäid ametlikud meistrivõistlused males ära rahanappuse tõttu, kuid rahandusministeeriumi, Järvamaa spordiliidu ja kultuurkapitali toel tuleb turniir taas. «Võrreldes eelmiste aastatega on kutsed läinud peamiselt Järvamaa mängumeestele, kuid oodatud on kõik, kes oskavad maletada,» innustas Värk malehuvilisi osalema.

Värgi sõnul on parimatele maletajatele medalite ja diplomite kõrval  auhinnalaual Järvamaa jahindusklubilt ka vorstid ja konservid. «Peaauhinnaks on lausa kolm kilone põdrakints, nii et on, mille nimel pingutada,» ütles ta muiates.

Eriliseks teeb turniiri seegi asjaolu, et esimest korda mängitakse meistrivõistlusi ajakontrolliga, kus iga käiguga lisandub võistlejale sekundeid juurde. «Nii et kümme minutit on alusaeg ja iga käigu järel lisandub mängija kellale veel viis sekundit,» selgitas Värk.

Mängud algavad Järvamaa jahindusklubi majas Paides Parkali 28a kell 11 ja  kestavad arvatavalt kella 16ni. 

Võistlustele saab eelnevalt kirja panna meiliaadressil priit.vark@gmail.com või tel 5805 3895.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles