Piimatööstuse Paidesse rajamisel ilmnes takistavaid asjaolusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juht Jaanus Murakas usub, et riik ehk kogu Eesti rahvas teeb 15miljonilise investeeringuga, toetades ühistulise piimatööstuse rajamist Paidesse, hea tehingu ja teenib selle tagasi seitsme aasta jooksul majanduskasvu kaudu.
E-Piima juht Jaanus Murakas usub, et riik ehk kogu Eesti rahvas teeb 15miljonilise investeeringuga, toetades ühistulise piimatööstuse rajamist Paidesse, hea tehingu ja teenib selle tagasi seitsme aasta jooksul majanduskasvu kaudu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas kinnitas, et ettevõte on kaalumas piimatööstuse rajamise teise asukohana Sõmeru valda Lääne-Virumaal.

Muraka sõnul on nõukogu otsustanud alustada detailplaneeringu tegemist Sõmeru vallas. “Detailplaneeringu käigus selgub, kas ilmneb takistavaid tegureid või mitte,” ütles ta Virumaa Teatajale.

Samas on Murakas varem korduvalt öelnud, et aastaks 2020 kerkiva poole kogu Eesti toorpiima töötlemise tööstuse asukoht võiks olla Paides. Ta kinnitas ka nüüd, et eelisasukoht on praegugi Paide ning selle tööstuse siia toomiseks on ettevõte investeerinud palju aega ja ka raha. "Paraku on detailplaneeringu tegemise käigus ilmnenud meist sõltumatuid takistusi, on tekkinud küsimusi, mis vajavad lahendusi," sõnas ta. Murakas ei soovinud täpsustada, mis need olla võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles