Terviseamet kuulutas gripihooaja avatuks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp.
Gripp. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Käesolevat nädalat loetakse gripihooaja alguseks, mis tähendab, et terviseamet hakkab taas edastama iganädalasi kokkuvõtteid haigestunutest ja ringluses olevatest viirustest.  

Järvamaa tervishoiutöötajad on ühel meelel selles, et viiruste hooaja eel võiks kõigil kodus olla palavikualandajat, nagu ka esmaseid vahendeid nn kõhuviiruste puhuks. Väätsa perearst Signe Lieberg soovitab palavikus olijail kindlasti tarbida lisaks mineraalvett, sest keha kaotab higistades soolasid, mis võib anda liigset väsimust ja unisust.

Käsimüügiravimeid palaviku, köha või muude gripiviiruste sümptomite leevenduseks on nii tableti, lahustuva tableti kui ka siirupi kujul. «Gripiteedes on paratsetamooli tugev annus juba sees ja selle kõrvale palavikualandajat võtta ei tohi,» rõhutas proviisor Kai Kimmel neile, kes eelistavad kuumas vees lahustatavat ravimit. Ka ei sobi need kõrgvererõhutõve korral, sest sisaldavad pseudoefedriini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles