Olümpiasari alustab detsembris

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV10 olümpiastarti Valgamaa esimene etapp
TV10 olümpiastarti Valgamaa esimene etapp Foto: Rein Säinas

Kergejõustikusari "TV 10 olümpiastarti" alustab detsembris 47. hooaega.

 

Eesti kergejõustikuliidu peasekretär Sirje Lippe sõnas, et nii lastele kui ka alaliidule on TV 10 eriline võistlus. "Luban, et kõik etapid jätkuvad täpselt sama kõrge kvaliteediga nagu seni," ütles ta.

Lippe lisas, et sari on  äratanud tähelepanu ka mujal maailmas. "See 46 aastat sarja toimumist on silma jäänud ka maailmas ja huvi sarja kohta on suurenenud. Usun, et TV 10-le võib mingil hetkel tulla juurde ka mingi rahvusvaheline mõõde,“ lausus ta.

1971. aastast rahvusringhäälingu ja kergejõustikuliidu koostöös korraldatav sari on kogu maailmas ainulaadne noortesporti propageeriv võistlus ja vanim saatesari Eesti teleekraanidel. See on võistlussari, millel on oma telesaade, punktitabel, edetabel, maskott, lipp, toetajad ja fännid.

"TV 10 olümpiastarti" on individuaal-võistkondlik üleeestiline kaheastmeline võistlussari, mis koosneb neljast üksikalade ja ühest mitmevõistluse etapist. Esimese astme moodustavad võistlused linnades/maakondades ja teise astme üleriigilised üksikalade ja mitmevõistluse finaalid.

Võistkondlikku arvestust peetakse kahes grupis: koolid, kus põhikooliastmes õpib 251 või enam õpilast ja koolid, kus põhikooliastmes õpib 250 või vähem õpilast.

Võistlused peetakse kahes vanuserühmas: 2004.-2005. aastatel sündinud ning 2006. ja hiljem sündinud lapsed.

Sarja 47. hooaja avaetapp on 9. detsembril Võru spordikeskuses. Võistkondade kirjapaneku tähtaeg on 20. november.

Mäletatavasti on viimastel aastatel sarjas silma paistnud ka Järvamaa koolid, näiteks Koeru keskkool. Eriti heas hoos oli võistkond, kui kaasa tegid kergejõustikuõed Johanna ja Lishanna Ilves. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles