Kehtetud sedelid rikuti valdavalt tahtlikult

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilse valimissedelite ülelugemise järel Järvamaa valimisringkondades saab öelda, et esialgsetel andmetel pandi kehtetuid sedeleid valimiskastidesse 68, neist 20 Järva vallas, 19 Paide linnas ja 29 Türi vallas.

Türi valla valimiskomisjoni esimees Lii Laanemets ütles, et suur osa kehtetuks tunnistatud sedeleid oli rikutud meelega. «See tähendab, et sedelitele oli numbri asemel tehtud riste, jäetud number sootuks kirjutamata või kirjutatud nimekirjale mitte vastav number,» täpsustas ta.

Laanemets lisas, et kehtetuks tuli tunnistada paraku ka mõni selline valimissedel, kus inimene oli numbrit mitu korda üle kirjutanud või seda sodinud. «Mitmel juhul oli näha, et esialgne number oli midagi muud ja see oli üle teiseks numbriks tehtud või ära soditud,» märkis ta. Sellised sedelid olid tema hinnangul rikutud pigem tahtmatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles