Raamatukogu korraldab esimese vaikse diskoõhtu maakonnas

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi raamatukogu töötajad tahavad, et noored ja noortemeelsed käiksid rohkem raamatukogus, ning otsustasid korraldada diskoõhtu, mis sobib raamatukogu vaiksesse õhkkonda. Nüüd on nad põnevil, kuidas vaikne disko vastu võetakse.

Türi raamatukogu juhataja Astrid Karpender sõnas, et vaikse disko mõte keerles töötaja Triinu Eplikul peas juba aasta algusest. «Keegi meist pole neid mujal maailmas levinud silent disco`sid kogenud, kuid loetu ja kuuldu põhjal hakkasid need meid sedavõrd huvitama, et otsustasime nüüd ühe korraldada,» selgitas ta.

Türi noortekeskus toob selleks ajaks majja tehnika ja valib õhtu jooksul kõrvaklappidest kõlava muusika. Koos noortekeskusega loodavad raamatukoguhoidjad saada enda juurde käima ka teismelisi. «Lapsed käivad raamatukogus ju usinasti, kuid teismelise eas tekivad neil teised huvid ja raamatukogu külastatavus väheneb,» arutles Karpender. «Uuesti hakkab see suurenema alles siis, kui vanust on juba omajagu ehk varases pensionieas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles