Paide ühisgümnaasium peab sünnipäevanädalt

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal tähistab Paide ühisgümnaasiumi pere koos vilistlastega kooli 40. sünnipäeva. Sel puhul andis kool välja ajaloohõngulise raamatu, avas näituse kooliaja meenutustest ja nädalavahetusel kogunevad sajad vilistlased kokkutulekule.

Paide ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marje Tänav ütles, et ümmarguse verstaposti tarvis pani ta kaante vahele kokku raamatu «40 aastat – ühe kooli lugu». Raamatust leiab hulgaliselt Paide ühisgümnaasiumi ja selle eelkäijat Paide 3. keskkooli iseloomustavaid lugusid. Näiteks on sealt lugeda kunagise tubateatri ja traditsiooniliste koolinäidendite kohta, kooliraadiost, legendaarse õpetaja ja direktori Hillar Hanssoo tegemistest, koolikella saamisest, spordirekorditest, uue maja ehitusest, kooli konverentsidest, uuema aja olümpiamängudest, edukatest õpilasfirmadest, kuulsaks saanud lõpetajatest ja paljust muust.

Paide ühisgümnaasiumi huvijuht Kätlin Merisalu ütles, et paljud vilistlased vastasid üleskutsele saata oma kooliajast meenutusi. «Need on üles pandud kooli seinale koos esemetega kooli ajaloost,» lausus ta. «Kõige vanemad meenutused pärinevad neljanda, viienda ja seitsmenda lennu õpilastelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles