Päästeamet: olge veendunud, et küttesüsteemid on korras ja puhastatud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühkimata korsten võib kaasa tuua paksu pahandust. Pilt on illustratiivne.
Pühkimata korsten võib kaasa tuua paksu pahandust. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Esimesed miinuskraadid olid täna öösel ja ilmateate järgi tuleb neid ka järgnevatel öödel. Kodud muutuvad ilma kütteta jahedateks ja loomulik on, et asutakse aktiivselt oma küttekehasid kasutama.

Päästeameti inimesed soovitavad elanikel veenduda, et küttesüsteemid oleks puhtad ja ei tekitaks muret tahmapõlengu või sootuks kodu põlemisena. „Kui vihma ei saja ja suurt tuult ei ole, käige korra kasvõi ise katusel ära ning tehke luuret, millises seisus korsten on. Kui olukord tundub kehv, kutsuge asja vaatama korstnapühkija. Soovides olla kindel puhastustööde kvaliteedis ja põhjalikkuses, kutsuge kindlasti kutsetunnistusega mees, kes annab teile ka tehtud tööde osas akti,“ õpetas Lääne päästeskuse kommunjikatsioonijuht Kristi Kais. „Ärge unustage ka oma eakaid vanemaid, naabreid, sõpru, kes ilmselgelt vajavad selles osas kõrvalist abi.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles