Paides avaneb tähistaevas

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Randvere
Johan Randvere Foto: Erakogu

Homme kell 19 on «Muusika 100 Eestimaale» kontsertide sarjas Paide kultuurikeskuses klaverikontsert «Tähistaevas», kus tuleb ettekandele Urmas Sisaski looming.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller andis teada, et järvalastele teeb kontserdi tähendusrikkaks endise järvalase Urmas Sisaski kirjutatud muusika. «Täpsemalt valik klaveripalu tema «Tähistaeva» tsüklitest. Näiteks tsüklit «Lõunataevas» kuuleb väga harva,» selgitas ta.

Klaveripalu kannab ette Johan Randvere, kes on tunnustatud noor pianist. 2009. astus ta Eesti Muusika- ja teatriakadeemiasse professor Ivari Ilja klaveriklassi ning pälvis 2012. aastal bakalaureusekraadi. Praegu jätkab ta õpinguid Milano Giuseppe Verdi nimelises konservatooriumis professor Valerio Premuroso klaveriklassis.

2014. aastal pärjati Randvere tiitliga "Noor muusik 2014".

Kontserdisari "Muusika Eestimaale" baseerub koostööle ning kaasrahastusele Helikunsti sihtkapitali, Järvamaa ekspertgrupi, Paide kultuurikeskuse ja Uus Kontsert OÜ poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles