Nutikas krants teeb tõukoertele silmad ette

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupsu viib käskluse peale Gerda Kikerpillile täheklotsi. Koeral oli tähtis roll tüdruku lugema õppimisel.
Tupsu viib käskluse peale Gerda Kikerpillile täheklotsi. Koeral oli tähtis roll tüdruku lugema õppimisel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tupsu on hoolitsetud segavereline koer, kellel on karikaid ja rosette mitmelt koeranäituselt. Isegi kollase diivani on ta perele võitnud. Oma nutikuse ja kuulekusega suudab ta sulatada kõigi südamed ja kummutab müüdi, nagu oleksid krantsid rumalad.

Tavapäraselt elab koerapreili Tupsu Paide külje all Viraksaares. Tema perenaine Piret Hansman ütles, et vanust on koeral juba 11 aastat ehk siis inimaastates oleks ta 62aastane. «Vanusele vaatamata on ta energiline ja väle, tahab osa saada kõigest, mis pere elus toimub,» sõnas ta.

Tupsu on toodud perre Järvamaalt Ramma külast eeskätt rõõmustama kümneaastaseks saanud peretütart Kadrit. Hansman meenutas, et ema oli koerakesel pruuni karva ja isa teadaolevalt härrasmehelikult hall. Kutsikas oli esialgu süsimust ja läks halli karva alles täisealiseks saades. «No nüüd võib tal habemes juba natuke vanadushalli ka olla,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles