Tund aega podisenud puder viis keele alla

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Pööningul oli laupäeva hommikul mõnusalt kodune. Ingrit ja Kristela Paas keetsid neljaviljaputru, mida käsitöötuppa uudistama tulnud linlased mekkisid seda koos hommikukohvi ja saiakestega.
Paide Pööningul oli laupäeva hommikul mõnusalt kodune. Ingrit ja Kristela Paas keetsid neljaviljaputru, mida käsitöötuppa uudistama tulnud linlased mekkisid seda koos hommikukohvi ja saiakestega. Foto: Anne Põder

Laupäeval pakuti  käsitöö- ka kunstitoas Paide Pööning putru, mille valmimine võttis aega üle tunni. Neljaviljapudru erilise kreemise tekstuuri üle imestasid kõik sööjad.

Enne veel, kui Pööningu uksed rahvale avanesid, korraldasid Tallinnast tulnud pudrumeistrid Ingrit ja Kristela Paas õpitoa. Pööningu perenaise Klaire Sillari ütlust mööda tuli pudrunippe õppima kuus inimest.

Ingrit ja Kristela Paas selgitasid, et kreemise ja õhulise pudru tarvis tuleb tõepoolest pikalt mängida. «Selleks tuleb varuda aega. Meil kulub suure potitäie pudru valmistamiseks ligi poolteist tundi,» hoiatasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles