Tööandjad huvituvad enam tööõnnetuste vastu kindlustamisest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Töötajate teadlikkus nõuda tööõnnetuse puhul kahjuhüvitist tööandjalt, on pannud ka tööandjaid mõtlema riskide maandamisele läbi kindlustuse.

Tööinspektsiooni andmetel on käesoleva aasta esimese seitsme kuuga Eestis registreeritud ligi 3000 tööõnnetust. Neist enamik lõppes töötajale kergete vigastustega. Kuid ligi 700 töötajat on sattunud töökohal raskesse õnnetusse.

SEB Elukindlustuse juht Indrek Holst on inimesed üha teadlikumad ning julgevad tööõnnetuse kahjuhüvitisise saamiseks oma tööandja poole pöörduda. „Töötajal, kes on saanud tööülesannete täitmisel tervisekahjustuse, on õigus nõuda tööandjalt tervisekahjustusega tekitatud kahju hüvitamist. Samuti on õigus nõuda ka töövigastusest tingitud lisakulutuste hüvitamist. See on pannud väga paljud ettevõtted mõtlema oma töötajatele ja potentsiaalsele riskile sattuda tööõnnetusse ning summadele, mis nendel puhkudel tuleb töötajale kompenseerida. Kulud, mis tööandjal võivad tekkida seoses töötaja tööõnnetuse või kutsehaiguse hüvitamisega võivad küündida kümnetesse tuhandetesse,“ sõnas Holst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles