Türi majaomanikele pakutakse pakendikotiteenust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pakendikott on tasuta ja mugav võimalus vabaneda kodumajapidamises tekkivatest pakenditest, vähendades samas kulutusi olmejäätmete äraveoks.

Tootjavastutusorganisatsioon koostöös oma parteritega pakub tasuta pakendikotte ka Türi eramajadele. Pakendikottide eesmärk on suunata võimalikult palju pakendeid taaskasutusse ning muuta prügilate tööd lihtsamaks, lisaks täituvad sellega majaomanike segaolmejäätmete konteinerid aeglasemalt.

Pakendijäätmed moodustavad hinnanguliselt umbes kolmandiku kodumajapidamistes tekkivatest olmejäätmetest. Sorteerides pakendijäätmeid eraldi, väheneb olmejäätmete maht ja olmejäätmete konteineri tühjendamise sagedus. Pakendite eraldi kogumine on keskkonnasõbralik käitumisviis, sest nõnda kogutud pakendijäätmed suunatakse taaskasutusse ja nendest valmistatakse uusi tooteid.

Väätsa Prügila sõlmib iga kliendiga tasuta teenuse lepingu, millega pannakse paika teenuse osutamise aadress, koti asukoht ja vahetuskoti jätmise koht. Ära viidava pakendikoti asemele jäetakse uus tühi 150-liitrine kollane kilekott.

Täis pakendikott tuleb jätta nähtavale kohale, näiteks olmejäätmete konteineri kõrvale ning graafikujärgsel kogumispäeval (kord kuus) viib kogumisauto selle ära. Kui kokkulepitud päeval toimub tühisõit või pakendikotti on pandud olmeprügi, tuleb tasuda 3 eurot ja 77 senti.

Kollasesse pakendikotti võib panna  kartongist, plastist, klaasist ning metallist puhtaid pakendijäätmeid (nt jogurtitopsid, konservikarbid, plastmassist pudelid, klaasist pudelid, klaaspurgid, mahlapakid jmt).

Pakendikoti teenuse tellimiseks tuleb võtta ühendust AS-ga Väätsa Prügila telefonil 384 0111, e-posti aadressil info@prygila.ee või täita liitumisankeet Tootjavastutusorganisatsiooni kodulehel www.tvo.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles