Kunagine pereklubi kutsub liikmed kokku

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto Andrus Eesmaa

Järva-Jaanis 16 aastat tegutsenud pereklubi Rukkilill ootab reedel, 3. novembril kokkusaamisele kõiki oma kunagisi liikmeid.

1977. aastal loodi Rukkilill noorteklubina ja asutajaliikmete hulka kuulus ka kolhoosi esimees Arvi Kallakmaa. Eestimeelne nimi probleeme ei tekitanud, vastupidi, vastsele noorteklubile kingiti poolteist tolli paks kroonikaraamat pühendusega, et noorteklubi liikmed muu hulgas aktiivselt ühiskonda ehitaksid.

Klubi president Tuve Kärner ütles, et mõne aja pärast sai noorteklubist pereklubi ning aegade jooksul on liikmeid olnud 188, tõsi, osa neist on siitilmast juba lahkunud. Kolhoosi kadumisega saabus lõpp ka klubitegevusele, kuid ammuste aegade meenutuseks on aeg-ajalt ikka kokku saadud.

Nagu ka reedel,  3. novembril kell 19, et tähistada klubi loomise 40. aastapäeva. Kärner lubas, et Järva-Jaani kultuurimajas on sel puhul tore retroõhtu koos ajastuomaste mängudega, näeb slaide ja klubi sümboolikat ning kavas on üllatushetkigi. Kuuleb ka põnevaid ja lustakaid seiku kunagistest ettevõtmistest. Kärner kinnitas, et lisaks klubi liikmetele on õhtule oodatud teisedki huvilised.

Oli ju klubil lisaks põhikirjale ja vandele ka oma lipp, ajaleht ning laul, tegutses kodumajandusring, korraldati tantsukursusi, autorevüüsid ja huvireise. Ühiste ettevõtmiste eesmärk oli minna sinna, kuhu omal käel ei pääsenuks, oli see siis teletorn, televisioonimaja või Viru varietee. Kaugematest paikadest nimetas Kärner Togliatti, Minski, Gorki ja Moskva autotehast ning Vladimiri ja Minski traktoritehast. "Naised saatsime heasse sooja kohta ehk Krimmi," naljatas Kärner.

Klubi eestvõttel korraldatud kohtumisõhtutel käisid nii seksuoloog Helvi Rammul kui ka kohtumeditsiiniekspert Villu Parvet, doktor Noormann, Sulev Nõmmik, Karl Vaino, Igor Volke kui ka paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles