Emakeeleõpetajad tunnustavad Ivo Linnat

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vadi tekstile loodud lavateos «Ma olen Ivo Linna» on kirjutatud spetsiaalselt 50. sünnipäeva tähistanud näitleja Raivo E. Tammele, see pajatab nii tõeseid kui ka fantaasiarohkeid lugusid mõlema suure lavamehe elust.
Urmas Vadi tekstile loodud lavateos «Ma olen Ivo Linna» on kirjutatud spetsiaalselt 50. sünnipäeva tähistanud näitleja Raivo E. Tammele, see pajatab nii tõeseid kui ka fantaasiarohkeid lugusid mõlema suure lavamehe elust. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti emakeeleõpetajate selts annab kaheksandat korda välja aunimetust emakeeleõpetuse sõber, seekord pälvib tunnustuse laulja Ivo Linna.

Vastavalt statuudile määratakse tiitel tunnustusena füüsilisele või juriidilisele isikule, kelle põhitegevus ei ole seotud emakeeleõpetusega, kuid kes oma avalikes esinemistes on väärtustanud eesti keelt, emakeeleõpetust Eestis ja toetanud seltsi eesmärke. Aunimetusega kaasneb auaadress ja meene.

Emakeeleõpetuse sõbra tiitli saab Ivo Linna, kes oma loomuliku, mahlaka ja osava keelekasutusega ühendab põlvkondi nii laval kui ka meedias. Ta laulab järjekindlalt kaunis eesti keeles, on Vikerraadio mälumängu "Miniturniir" saatejuhina tuhandetele lastele eeskujuks, toetades mitmekülgselt emakeeleõpetuse väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles