Savist ja heinast kuppelahi ehmatab pitsad valmis minutiga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui kaks pakki riivjuustu oleksid teadnud, et Eensoode pere juures ehmatatakse nad pitsakatte viimase kihina mõnekümne sekundiga erilises kuppelahjus vedelaks, poleks nad poeriiulilt maha tulla tahtnudki.

Natukene mullitamist, natukene maitsemeeli ergutavaid lõhnu, pisut veneaegsete keevitajakinnaste ja ahjuroobiga pitsapanni keeramist ning juust ongi sulanud.

Rääkimata sellest, et üheskoos juustuga on valmis saanud ka õhkõhukesest pitsatainast valmistatud põhi ning tomatist, seentest, sibulast, vorstist/suitsukanast ja millest iganes koosnev kate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles