Üle mitme aasta tõusis tänavu küttepuude hind

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuude müügiga tegeleva OÜ Marrek Puit tootmisjuht Kalle Viiklaidi käes olevaid 30sentimeetriseid kuivi küttepuid on pakkuda veel sadakonna ruumi jagu, kuid 50sentimeetrised on juba otsas.
Küttepuude müügiga tegeleva OÜ Marrek Puit tootmisjuht Kalle Viiklaidi käes olevaid 30sentimeetriseid kuivi küttepuid on pakkuda veel sadakonna ruumi jagu, kuid 50sentimeetrised on juba otsas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paar-kolm aastat sama püsinud küttepuude ruumimeetri hind tõuseb kuni kolm eurot, kas see on tingitud inimeste ostuharjumuse muutusest või sellest, et hind kallineb, igatahes tootjatel on kuiva küttepuu varud otsakorral.

Küttepuude müügiga tegelev OÜ Marrek Puit juht Margus Viiklaid ja OÜ Alliku Grupp juhatuse liige Toomas Müürsepp kinnitasid, et üle mitme aasta sama püsinud metsamaterjali hind tänavu kallines. Kohe nii, et sellest valmistatav küttepuu ei tule kindlasti sama hinnaga, mis praegu müüdav.

Päinurmes 2003. aastast küttepuid tootnud Viiklaid sõnas, et nemad veel kuiva küttepuu ruumimeetri hinda tõstnud pole, sest selle tegemisel on kasutatud poolteist aastat tagasi ostetud tooret. «Küttepuu tegemine käib lihtsalt nii suure viiteajaga, kuid nüüd ostame tooret tõesti kallima hinnaga ja selle järgi on ees ootamas küttepuu hinnatõus,» selgitas ta. «Praegu müüme kuiva küttepuud 33–41 eurot ruumimeeter, värske toorme müük näitab, et sellest tehtud kuiva küttepuu müük läheb kümme protsenti ehk keskmiselt kolm eurot ruumist kallimaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles