«Kodutunne» lõi Türi perele pesemisvõimalused

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmeestel valmib perele pesuruum dušinurga, pesumasina ja kõigi muude mugavustega.
Ehitusmeestel valmib perele pesuruum dušinurga, pesumasina ja kõigi muude mugavustega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui enamik inimesi peab tänapäeval kraanist tulevat sooja vett ja duši all käimist iseenesestmõistetavaks, siis ühe kolme lapsega Türi pere koju tekkis selline võimalus alles eelmisel neljapäeval Kanal 2 telesaate «Kodutunne» toel.

Saatejuht Signe Lahtein ütles, et nagu ikka, eelistavad nad abistada lastega peresid. «Selle pere puhul oli lastel olemas hooliv ja armastav perekond, kuid paraku pole Palmeose pere majanduslik olukord nii hea, et saaks koju normaalsed pesemistingimused luua,» selgitas ta. «Oleme oma saadetes korduvalt rääkinud, et vannituba ja WC on küll pinnalt väiksed ruumid, kuid tegelikult elamises ühed kallimad. Liiati veel siis, kui eramajas puudub ühisvesi ja kanalisatsioon.»

Just 15aastasele Kaspar Indrekule, üheksa-aastasele Indre Karelile ja viieaastasele Pilleriinile mõeldes otsustas saatemeeskond ehitada peale veevärgi ja tualettruumi majale juurde ühe soojustatud seina. Selle abil muudeti seni verandana kasutuses olnud ruum tulevaseks lastetoaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles