Politsei: iga kolmas reisija sõitis bussis lahtise turvavööga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö
Turvavöö Foto: SCANPIX

Sel kolmapäeval kontrollisid politseinikud kõikjal Eestis bussides turvavöö kinnitamist. Igal kolmandal kaugliinibussis sõitnud reisijal oli turvavöö lahti.

 

PPA juhtivkorrakaitseametnik Loigo sõnul teeb jätkuvalt muret, et kõik inimesed ei hooli iseenda turvalisusest. “Politseinikke nähes kaasnes bussides sagin ning inimesed hakkasid nobedasti vöid kinnitama. Kolmandik ei osanud selle peale tulla ka siis, kui korrakaitsjad bussi astusid. See näitab, et osa reisijaid kinnitab vöö trahvihirmus ja ei mõtle sellele, et kui bussiga peaks midagi juhtuma, siis hoia teda miski omal kohal ega aita säästa raskematest vigastustest,“ rääkis Loigo. Kolmandik inimesi ei proovinud üldse turvavööd kinnitada.

Loigo ütles, et peale reisijate vilistas oma turvalisusele ka kuus bussijuhti ning ühel juhil puudus juhtimisõigus. Harjumaal kontrolliti ka kaht välisriigi bussi ning ka neis olid vähesed inimesed turvavöö kinnitanud.

„Politsei sõnum on lihtne – bussis, kus on turvavöö olemas, tuleb see ka kinnitada,“ lausus Loigo. „Meenub paar aastat tagasi juhtunud õnnetus, kus esimeses istmereas istunud kahest naisest pääses vigastusteta turvavööga kinnitanud naine. Teine reisija paiskus bussist välja ja hukkus sündmuskohal,“ ütles Loigo. Juhtivkorrakaitseametnik lisas, et kinnitamata turvavööga inimene on ohuks mitte ainult endale, vaid ka teistele kaasreisijatele.

Turvavööde kinnitamise kontroll viidi läbi Politsei- ja Piirivalveameti, Maanteeameti, Lux Expressi, Simple Expressi ning Tallinna bussijaama koostöös. Teist aastat toimuva teavituskampaaniaga selgitatakse turvavarustuse olulisust ning rõhutatakse, et turvalisus algab eelkõige meist endist.

Mullu sügisel kontrollisid politseinikud üle Eesti 432 bussisõitjat ning neist pea kolmandikul ehk 145 inimesel oli turvavöö lahti.

Selle nädala esimeses pooles peatasid politseinikud hetkeks 188 bussi ja kontrollisid turvavöö kinnitamist 2598 reisijal. 923 reisijal oli turvavöö lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles