Türi-Allikule tekkisid keset teed kummipostid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi-Alliku ristmiku laiendusel on suuremad tööd tehtud. Nii mõnelegi liiklejale tulevad ilmselt üllatusena, et sellel ristmikul on nüüd rida kummiposte.

Maanteeameti Ida-regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi ütles, et kummipostid on paigaldatud Pärnu–Rakvere maantee Türi-Alliku ristmikule möödasõidulaienduse (vasakule pöörajast möödumiseks – toim) ehituse käigus.

Palmi sõnas, et postide eesmärk on takistada möödasõite ristmikualal, kus see on ohtlik nii möödasõitjale kui ka kaasliiklejatele. «Probleem on selles, et ristmikule läheneja, kes soovib hakata vasakule keerama, võib sõita mõnevõrra aeglasemalt kui otse läbisõitja, sest ta teab, et hakkab peagi pööret sooritama,» selgitas ta. «See võib aga kannatamatutele liiklejatele anda signaali, et tegu on aeglase liikujaga, ning tekib soov vahetult ristmikul möödasõitu sooritada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles