Piimandusmuuseum võtab rattad alla

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulev masin: Eesti piimandusmuuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant näitab uut ja uhket jäätisemasinat, mille abil on võimalik valmistada tosinat erinevat sorti jäätist. Maiuse valmimisest annab masin aga märku lauluga.
Laulev masin: Eesti piimandusmuuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant näitab uut ja uhket jäätisemasinat, mille abil on võimalik valmistada tosinat erinevat sorti jäätist. Maiuse valmimisest annab masin aga märku lauluga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kes vähegi Eesti piimandusmuuseumiga kursis on, teab ja on näinud seal rohelise vändaga võimasinat. Uued ja moodsad ajad murravad aga ka muuseumi ukse vahelt sisse ning kuigi rohelise vändaga masin teeb oma tööd edasi, saadetakse ta ajapikku väljateenitud puhkusele. Jäätistki valmistab nüüd laulev masin.

Piimandusmuuseumis pole nutiekraane ega virtuaalseid näituse­eksponaate, mida tänapäeval üha enam mäluasutustes kohata võib. See aga ei tähenda sugugi, et oldaks oma tegemistes seisma jäädud, sest nagu muuseumi juht Ants Välimäe naljatamisi ütleb, on ka Imaverre nüüd digiajastu jõudnud.

Leaderi programmi abil soetati suve lõpul majja ligi 10 000 eurot maksev masinapark, kus on mitu automaatset jäätisemasinat, võimasin, koorelahutaja, ahi ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles