Kuidas ära tunda päästeameti esindajat?

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Viimased kümme aastat on päästeameti töötajad käinud kodudes ning pakkunud ohutusnõustamist kõikjal Eestis. Järk-järgult on suurenenud igal aastal nõustatavate kodude arv, ületades tänavu juba 20 000 kodu piiri.

 

Kuna endiselt jõuab päästeametisse signaale, et inimesed pelgavad nõustajaid ega saa täpselt aru, kellega tegu on ja mis eesmärgil uksele koputati, siis alljärgnevalt on kirjas peamised aspektid, mida peaks teadma kodunõunõustamiste kohta.

Kuidas tunnen ära, et nõustaja on päästeameti esindaja?

Esmalt nõustajad alati tutvustavad ennast, näidates töötõendit ja küsivad külastuseks elanike nõusolekut.

Ohutusnõu kodudes annavad piirkonna päästekomando päästjad, kes on äratuntavad päästja tulekustutusrõivaste järgi, ja päästeametnikud, kes kannavad tumedat päästelogoga eririietust. Väiksemas mahus viivad nõustamisi läbi ka vabatahtlike komandode esindajad oma  piirkonnas, kes võivad olla erariietes, kuid tutvustamisel on neil ette näidata vabatahtliku päästja töötõend.

Kui teie juurde veel ei ole jõudnud nõustaja, aga teil on selleks soov, siis on võimalik nõustaja ka endale koju „tellida". Seda saab teha päästeala infotelefonil 1524. Sellisel juhul helistavad nõustajad teile ette, et leppida kokku nõustamiseks sobiv aeg.

Loe lisa siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles