Uus raamat ärgitab mõisaarhitektuuri uurima

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõeldud lastele, aga sobib ka täiskasvanutele: Laupa koolil on nüüd olemas töövihik, kust leiab põnevaid fakte, hulgaliselt pildimaterjali ning nuputamist. Täitsa lõbus, leiab Kaarel Aluoja ja värvib mõisahoone pildil katusenurga punaseks.
Mõeldud lastele, aga sobib ka täiskasvanutele: Laupa koolil on nüüd olemas töövihik, kust leiab põnevaid fakte, hulgaliselt pildimaterjali ning nuputamist. Täitsa lõbus, leiab Kaarel Aluoja ja värvib mõisahoone pildil katusenurga punaseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupa mõisakool on Eestis teine, mis võib uhkustada oma töövihikuga, millest saab põnevaid teadmisi mõisa ajaloo kohta. Trükise lugeja võib panna end kasvõi restauraatori rolli või küpsetada lihapirukaid just selle retsepti järgi, nagu mõisahärra seda omal ajal tegi.

Mõisas tegutseva Laupa põhikooli direktor Kaarel Aluoja lehitseb uhkelt trükivärvilõhnalist raamatut ja ütleb, et üks unistus on jälle täitunud ja paremat jõulukingitust justkui tahta ei oskagi.

Mis ei tähenda, justkui poleks Laupa mõisa lugu varem raamatukaante vahele jõudnud. Olemas on täpselt kümme aastat tagasi ilmunud mahukas, enam kui 300leheküljeline kooli ajalugu koondav raamat «Lähe» ning mõisa ajaloo raamat «Laupa mõis. Minevikust ja tänapäevast.».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles