Ettevaatust! Jalakäijatel pole enam maanteed ületades eesõigus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi ringtee juures juhivad kollased sildid jalakäijate tähelepanu muutunud liikluskorraldusele. Samasugused sildid on uuenenud Reopalu–Mäo lõigul ka Sillaotsas, Paide Maksimarketi ringristmiku juures ja Joodi teeotsa ülekäigukohal.
Olerexi ringtee juures juhivad kollased sildid jalakäijate tähelepanu muutunud liikluskorraldusele. Samasugused sildid on uuenenud Reopalu–Mäo lõigul ka Sillaotsas, Paide Maksimarketi ringristmiku juures ja Joodi teeotsa ülekäigukohal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärnu–Rakvere maantee äsja ümber ehitatud Reopalu ja Mäo vahelisel lõigul muutusid ülekäigurajad ülekäigukohtadeks. See tähendab, et teed ületades pole eesõigus enam jalakäijatel, vaid hoopis autodel.

Eile Sillaotsa poolt Paidesse jalutanud Elle Toomsalu ja Eve Saadi peatusid Olerexi ringtee juures oleva ülekäigukoha juures, et lasta autod mööda ning ületada siis rahulikult maantee. Nad ütlesid, et märkasid liikluskorralduse muudatusest teavitavaid silte.

Toomsalu sõnas, et tegelikult ei astunud ta hooletult teele ka varem, kui samas kohas oli ülekäigurada. «Vaatasin ikka alati, et autot ei tuleks või kui tuli, siis veendusin, et see peatuks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles