Piimatööstus muutis asukohta

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piim Piimatööstus
E-Piim Piimatööstus Foto: Novarc Group AS

«Kopp läheb maasse aprillis 2019,» tutvustas ASi E-Piim Tootmine projektijuht Aare Annus suure piimatööstuse ajaplaani. Võrreldes algsega on aga asukoht nihkunud veidi põhja poole.

Planeeringuala on Paide linnas endiselt Mündi, Raudtee ja Karja tänava ning Ruubassaare tee vaheline ala suurusega 12,6 hektarit. Teisipäeval detailplaneeringu eskiisi avaliku väljapaneku jooksul jõudis linnavalitsusse vaid üks kirjalik ettepanek. Paide linnavalitsuse arhitekt-nõunik Marje-Ly Rebas kinnitas, et detailplaneeringut saab muuta ettepanekut arvestades. «Mündi 60 asuv garaažiühistu ei soovinud kinnistut võõrandada, mistõttu pakkus planeerija välja lahenduse  nihutada tehas veidi põhja poole. Seega pole seda maad võõrandada vaja,» selgitas ta.

Rebas täpsustas, et kinnistu nihkus täpselt 5000 ruutmeetrit Mündi tänava poolt Karja tänava poole – ühest otsast vähemaks, teisest otsast juurde. «Planeeringualast jääb välja Ruubassaare ja Raudtee tänava vahel olev kolmnurkne ala,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles