LAUPÄEV, 25. november

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta sügiseni töötas üle saja aasta vanas majas kohalik postkontor. Siis otsustas Eesti Post sellegi aleviku keskele kolida. Vallavalitsus oligi küsimuse ees, mida tühja ja laguneva, kuid väärika ajalooga majaga peale hakata.
Ime sündis, imetegijaks osutus Valdo Praust (alumisel fotol kübaraga). Mees nagu orkester: küberneetik ja küberturvalisuse asjatundja, mõisaajaloo uurija, ajalooraamatute autor ja mõisaportaali www.mois.ee looja, kartograafiahuviline. Kõigele lisaks tohutu suure jalgrataste kogu omanik. 
Praust koos sõpruskonnaga MTÜst Eesti Jalgrattamuuseum otsis juba mõnda aega kohta, kus mitutsada jalgratast ja palju muud ratastega seonduvat püsivalt esitleda. 
Silma jäi tühjalt seisev vana vallamaja. 2013. aasta sügisel sõlmiski MTÜ Väätsa vallaga lepingu ja sai  ajaloolise hoone enda kasutusse. 
Samal sügisel algas remont ja 2014. aasta juulis oli võimalik juba kahes ruumis jalgrattatehnikat esitleda. Tänavu 17. maiks said valmis kõik kuus ekspositsioonisaali ning võis muuseumi ametlikult avada.
Nädal tagasi, 28. novembril kutsus Praust rahvast Väätsale jalgrattamuuseumi
jalgrattaajaloo konverentsile.
Ettekannetega esinesid spordiajaloolane Tiit Lääne, tehnikaajaloo huviline Rain Vaikla ja Valdo Praust. Huvilisi oli tulnud kokku üle Eesti.
Kes veel pole jalgrattamuusuemis käinud, minge tutvuge. Te ei kahetse. Väärikas vallamaja on saanud uue hingamise.
2011. aasta sügiseni töötas üle saja aasta vanas majas kohalik postkontor. Siis otsustas Eesti Post sellegi aleviku keskele kolida. Vallavalitsus oligi küsimuse ees, mida tühja ja laguneva, kuid väärika ajalooga majaga peale hakata. Ime sündis, imetegijaks osutus Valdo Praust (alumisel fotol kübaraga). Mees nagu orkester: küberneetik ja küberturvalisuse asjatundja, mõisaajaloo uurija, ajalooraamatute autor ja mõisaportaali www.mois.ee looja, kartograafiahuviline. Kõigele lisaks tohutu suure jalgrataste kogu omanik. Praust koos sõpruskonnaga MTÜst Eesti Jalgrattamuuseum otsis juba mõnda aega kohta, kus mitutsada jalgratast ja palju muud ratastega seonduvat püsivalt esitleda. Silma jäi tühjalt seisev vana vallamaja. 2013. aasta sügisel sõlmiski MTÜ Väätsa vallaga lepingu ja sai ajaloolise hoone enda kasutusse. Samal sügisel algas remont ja 2014. aasta juulis oli võimalik juba kahes ruumis jalgrattatehnikat esitleda. Tänavu 17. maiks said valmis kõik kuus ekspositsioonisaali ning võis muuseumi ametlikult avada. Nädal tagasi, 28. novembril kutsus Praust rahvast Väätsale jalgrattamuuseumi jalgrattaajaloo konverentsile. Ettekannetega esinesid spordiajaloolane Tiit Lääne, tehnikaajaloo huviline Rain Vaikla ja Valdo Praust. Huvilisi oli tulnud kokku üle Eesti. Kes veel pole jalgrattamuusuemis käinud, minge tutvuge. Te ei kahetse. Väärikas vallamaja on saanud uue hingamise. Foto: Kaarel Aluoja

Kl 11 Ambla kultuurimajas laste kadritrall.

 

Kl 12 Eesti jalgrattamuuseumis jalgratta ajalookonverents.

Kl 16 Paide kultuurikeskuses Kägärä 25 sünnipäevakontsert.

Paide kinos: kl 19 film „Lumeinimese poeg“, kl 21 „Papside lahing 2“.

Kl 22 Imavere kõrtsis tantsuõhtu.

NÄITUSED

Paide vallimägi

Paide ajakeskuses töötab ajamasin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles