Laupa õpilase ajaloouurimus vääris presidendi auhinda

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Aluoja

Eile oli Tartus Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi korraldusel kaheteistkümnenda õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistluse lõppkonverents, kus paremate tööde autorid said vabariigi presidendi auhinna.
 

Järvalastest saavutas silmapaistva tulemuse Laupa põhikooli VIII klassi õpilane Anni Viirmets, kes sai põhikooli õpilaste arvestuses teise koha tööga „Tuhkatriinust printsessiks“, mis käsitles Laupa raamatukogu ajalugu. Juhendaja oli õpetaja Kaidi Laur.

Teise koha väärilise töö kirjutanud Anni Viirmets sai auhinnaks 175 eurot, töö juhendaja preemia suuruseks on 100 eurot.

Tänavuse võistluse teemaks oli “Kakskümmend viimast aastat Eesti ajaloos” ning korraldajateni jõudis 96 tööd, nii põhikooli kui ka gümnaasiumi õpilastelt 48 uurimust.

President Toomas Hendrik Ilves tänas õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistlusel osalenuid, öeldes, et ajaloo tundmine süvendab teadmisi kõikidest eluvaldkondadest
ja muudab nii elamise selgemaks. “Te uurite, küll veel vast mitte nii lihvitult, kuid siiski ausalt teemasid, mida armutu aja kulgemine võib lasta kaotsi minna. Või midagi seesugust, mida me teame justkui liigagi hästi, lausa mütologiseeritult ja seetõttu ka ehk liiga pealiskaudselt,” pöördus riigipea ajalooalaste uurimistööde võistlusel osalenute poole.

President Ilves kuulutas välja ka võistluse tulevaks õppeaastaks. Põhikoolidele on teemaks “Minu pere”, mille eesmärgiks on oma perekonnaloo uurimine. Gümnaasiumide teemaks on “Minu kodukoht ja rahvas”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles