Juubeliaastat saab tähistada enam kui tuhandel moel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika Hermanni torn.
Pika Hermanni torn. Foto: Toomas Huik

Juubeliaasta toob üle Eesti sünnipäeva tähistamiseks enam kui 1000 sündmust, ütles EV100 toimkonna juht Jaanus Rahumaa täna toimunud pressibriifingul. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevani on alates tänasest jäänud täpselt 100 päeva.

 

„Juubeliaasta programm koosneb paljuski sündmustest, mida Eesti inimesed on tahtnud üksteisele kinkida,“ ütles EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Järjest täienevas juubeliaasta programmis on juba praeguseks üle tuhande sündmuse ja poole tuhande kingituse.“

Jaanus Rohumaa sõnas, et kuna juubeliprogramm koosneb väga eriilmelistest sündmustest, siis leiab iga Eesti inimene endale sobivad tähistamise võimaluse. „Sünnipäev on meie ühine pidu ja kõigil peab olema võimalus tähistada just sellisel viisil, mis enim kõnetab. Loodame, et iga Eesti inimene osaleb vähemalt ühel Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva üritusel või sündmusel,“ lisas Rohumaa. 

EV100 sünnipäevaprogramm jaguneb 12 alamprogrammiks: lapsed ja noored, film, toidukultuur, loodus, kunst, muusika, sport, teater, arhitektuur ja avalik ruum, mälu ja ajalugu, haridus ja teadus, kogukonnad (tutvu programmiga EV100 kodulehel).

Juubeliaastal on kaks kontsentreeritumat pidustusteperioodi – sünnipäevanädal 19.-24. veebruaril ja suur suvenädal 18.-25. augustil. „Need nädalad on ühed kõige heledamad küünlad meie suurel juubelitordil,“ ütles EV 100. aastapäeva programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist kuni 2020. aasta veebruarini. Praeguseks on poole aasta jooksul osaletud juubelisündmustel programmi kuuluvatel üritustel hinnanguliselt ligi 100 000 korral.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.ev100.ee.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles