Vähe tuntud tähtpäev seab mehed au sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurikeskuses tegutseva segarahvatantsurühma Katkus mehed vastsetes rõivastes poseerimas koos nende õmbleja Piret Kreitsmaniga eelmise aasta detsembri lõpul.
Türi kultuurikeskuses tegutseva segarahvatantsurühma Katkus mehed vastsetes rõivastes poseerimas koos nende õmbleja Piret Kreitsmaniga eelmise aasta detsembri lõpul. Foto: Erakogu

Naistepäeval küsitakse sageli, miks pole samasugust tähtpäeva meestele. Tegelikult tähistatakse 19. novembril rahvusvahelist meestepäeva rohkem kui 70 riigis juba 1992. aastast alates, kuid see on võrreldes naistepäevaga vähem tuntud.

Meestepäeva mõte on edendada soolist võrdõiguslikkust, pöörata tähelepanu meeste ja poiste tervisele ning tuua esile positiivseid meeseeskujusid, vahendab The Independent.

Meestepäeva korraldajate selgitusel on see üleilmne liikumine, mis kutsub kõiki mehi ja naisi tähistama mehi ja poisse kogu nende mitmekesisuses. Meestepäevast hakati rääkima juba 1960ndatel, kuid samme tähtpäeva leidmiseks ei tehtud. Alles 1992. aastal leppisid USA, Austraalia ja Malta organisatsioonid kokku, et rahvusvaheline meestepäev on igal aastal 19. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles