Kasuta võimalust: tunnusta parimaid kultuuris ja spordis!

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhilise kirjatöö teeb Eesti piimandusmuuseumi juht Ants Välimäe ära sülearvutiga. Lauaarvuti kuvarilt vaatab vastu südamlik perepilt.
Põhilise kirjatöö teeb Eesti piimandusmuuseumi juht Ants Välimäe ära sülearvutiga. Lauaarvuti kuvarilt vaatab vastu südamlik perepilt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jätkuvalt saab teha ettepanekuid, kes on lõppeval aastal teinud enim maakonna kultuuri-ja spordielu edendamiseks.

Nimelt ootab Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp ettepanekuid maakonna kultuuri- ja spordipreemiate saajate leidmiseks. Preemia kandidaadiks võib esitada maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Välja antakse neli aastapreemiat, lisaks elutööpreemia ja preemia Kultuuripärl 2017. Järvamaa ekspertgrupi aastapreemiad on alates 2014. aastast maakonna kultuuritegija preemia, maakonna kultuurisündmuse preemia, maakonna sporditegija preemia ja maakonna spordisündmuse preemia. Lisaks annab ekspertgrupp välja preemia „Kultuuripärl“, mille eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis loomeinimeste erialast pühendumist Järvamaal.

Loe lähemalt preemiate kohta.

Vabas vormis ettepanekud peavad sisaldama kandidaadi nime ja kontaktandmeid ning lühikirjeldust tema loomingulistest või sportlikest saavutustest lõppeval aastal. Kui esialgu oli tähtajaks homme, 20. november, siis ekspertgrupi kontaktisik Liina Lehis ütles, et tegelikult saab ettepankeuid teha detsembri alguseni. "Ettepanekud peavad meile jõudma hiljemalt 1. detsembril, et 13. detsembril kogunev ekspertgrupp saaks otsused teha," sõnas ta. Preemiate üleandmine toimub veebruaris. Praeguseks on Liina Lehise andmeil saabunud 3-4 ettepanekut, kuid see olevat tavapärane, et tunnustusväärsete read täienevad vahetult enne tähtaja kukkumist oluliselt.

Ettepanekuid saab saata e-kirjaga aadressile jarvamaa[at]kulka.ee või e-kulka kaudu.

Järvamaa kultuuripärli preemiaga kaasneb ka rahaline preemia.

Varasemalt on  tiitli pälvinud Lili Välimäe, Ants Välimäe, Anu Pink, Tuve Kärner, Kalju Kertsmik, Leonhard Soom, Juhan Sihver, Ülle Jääger, Ülle Välimäe, Marika Kuusik ja Rene Viljat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles