Järvamaa Kutsehariduskeskus jagab sel nädalal küpsiseid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JKHK

Sel nädalal, 20.-24. novembril tähistatakse Euroopa Liidu liikmesriikides kokku üle 1000 erineva sündmusega kutseoskuste nädalat. Teist aastat toimuva Euroopa Komisjoni aktsiooniga on ühinenud Eesti kutsekoolid, kes korraldavad erinevaid oskusõpet tutvustavaid sündmusi.

 

Kutseoskuste nädala jooksul on huvilistel võimalus külastada mitmeid kutsekoole ning osaleda töötubades, loengutes, erinevatel võistlustel ja oskuste aasta inspiratsiooniüritusel. Näiteks Luua Metsanduskool ootab Tallinnas kõiki metsandusalastesse töötubadesse, Tallinna Majanduskool avalikele loengutele ning Tartu Kunstikool 24 tunni koomiksimaratonile.

Lisaks teevad kutsekoolid ka kogukonnale kingitusi. Näiteks Tallinna Ehituskool valmistab EV100 puhul SOS Lastekülale kingituseks 100 lastetooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli lapsehoidja eriala õpilased valmistavad Tartu lasteaedadele eakohased kätepesujuhendid ning Järvamaa Kutsehariduskeskus sõidab külla oma piirkonna üldhariduskoolidele.

Täpsemalt öeldes jagab Järvamaa Kutsehariduskeskus kutseoskuste nädalal kohalike maakoolide õpilastele häid soove koos küpsisega.

Meelehea on valmistanud koka ja kodumajanduse eriala õpilased, puidust kandikud ehituserialal õppijad. Koolidesse sõidetakse kohale autoeriala õpilase rahvaralliautoga. Ettevalmistusel on olnud abiks ka IT ja logistika eriala õpilased ning üldharidusainete õpetajad.

„Suur hulk tublisid noori on saanud tuule tiibadesse just tänu kutsekoolis õpitud oskusele, mis sai alguse hobist või kirest. Alles hiljuti tõestasid Abu Dhabis toimunud maailma kutsemeistrivõistlustel pronksmedali võitnud noored maastikuehitajad, et meie kutseharidus on maailmatasemel,“ rääkis SA Innove kutsehariduse maine valdkonnajuht Liina Reinsaar.

“Euroopa kutseoskuste nädal kutsub oma annet avastama. Seda, kuidas kujundada oma andest või hobist tulevikutöö, tasub kindlasti oma silmaga kutsekoolidesse uurima tulla,” lisas Reinsaar.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles