Tee on libe, vali vastav sõidustiil!

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedel võib mitmel pool esineda libedust.
Teedel võib mitmel pool esineda libedust. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna, 20. novembril algab Maanteeameti kampaania ,,Tee on libe, vali vastav sõidustiil!“. Kampaania eesmärk on liiklejatele meelde tuletada, et iga juhi ülesanne on valida teeoludele vastav sõidukiirus.

 

„Maanteeamet koos riigiteede hooldust tegevate ettevõtjatega on talihooldeks valmis, kuid sellele vaatamata võivad teed temperatuuride kõikumisel järsku libedaks muutuda,“ sõnas Maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus. „Me kipume ära unustama, millises kliimavöötmes me elame ja mida see tähendab ühest punktist teise sõitmisel.“

Sõidukijuht peab alati arvestama, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning ootamatut libedat teed tuleb võtta praegusel aastaajal normaalse nähtusena. Seetõttu on väga oluline roll ohutul liiklemisel liiklejatel endil, kes peavad arvestama talviste teeoludega ning kindlasti valima sihtkohta jõudmiseks aega.

Enne sõidu alustamist saab tutvuda teeoludega Eesti eri piirkondades läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles