Muusikakool osaleb muusikafoorumil Leedus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi muusikakool
Türi muusikakool Foto: Erakogu

24. ja 25. novembril on Leedus Vilniuse Naujoji Vilnia muusikakoolis avaliku üritusena II rahvusvaheline muusikafoorum CON ANIMA, mille on ellu kutsunud viie riigi viis muusikakooli ja  mida korraldab igal aastal erinev muusikakool.

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik ütles, et 2016. aasta novembris korraldas foorumit esimest korda Türi muusikakool omas majas ja Türi kultuurikeskuses. Osalejad/läbiviijad on Grodno J. V. Semenjako nimeline 1. lastemuusikakool Valgevenest, Naujene muusika- ja kunstikool Lätist, Naujoji Vilnia muusikakool Leedust, Zambrówi 1. astme muusikakool Poolast ja Türi muusikakool Eestist.

Seekordse kava järgi on esimesel päeval akordioni meistriklassid, mille viivad läbi Viktor Dukaltetenko Venemaalt ja Vladimir Kukalovich Valgevenest. Kell 17 algab viie riigi viie kooli ühiskontsert ning kell 19 Viktor Dukaltetenko soolokontsert.

Teise päeva sisustavad ettekanded, neid teevad Naujoji Vilnia muusikakooli direktor prof Ričardas Sviackevičius ning direktori asetäitja ja projektijuht Ingrida Milašiūtė, Naujene muusika- ja kunstikooli esindaja Spodris Kāčans, Zambrówi 1. astme muusikakooli direktor Krzysztof Witkowski ja Türi muusikakooli direktor Silja Aavik.

Eesti ettekanne tutvustab Eesti ja Eesti muusikakoolide liidu ettevõtmisi läbi EV100 ürituste prisma ning annab ülevaate Euroopa muusikakoolide liidu tegemistest.

Türi muusikakooli esindab õpetaja Vello Schütsi juhendatav keelpillikvartett koosseisus Lisette Taube (viiul), Anita Viineloo (viiul), Sandra Elisee Juhkam (vioola) ja Kirsi Talvoja (tšello), kaastegevad on rütmipillidel õpetajad Katre Nukka ja Siret Heinaste. Üles astub ka ansambel koosseisus Lisette Taube (viiul), Helina Viigand (flööt) ja Siret Heinaste (klaver), juhendab õpetaja Viia Ivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles