Türi otsib valla aasta küla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta võitis Türi valla aastaküla tiitli Taikse
Eelmise aasta võitis Türi valla aastaküla tiitli Taikse Foto: Erakogu

Türi vallavalitsus kuulutas välja konkursi käesoleval aastal tulemuslikult tegutsenud valla küla väljaselgitamiseks. Ettepanekuid võivad teha kõik isikud, asutused ja ühendused.

 

Vormikohasel blanketil ettepanekuid oodatakse hiljemalt 30. novembril kella 16ni  Türi vallavalitsusse (Kohtu 2, Türi linn) või digiallkirjastatult vallavalitsus@tyri.ee . Avalduse vormi leiab Türi valla kodulehelt  www.tyri.ee (kultuur/sport taotluste vormid).

Haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhataja Triin Pärna sõnul selgitatakse konkursiga välja küla, kes on enda  arenduse ja elu edendusega silma paistnud. „Arvesse võetakse omavahelist koostööd,  elanike aktiivsust kultuuri- ja spordisündmuste organiseerimisel, neil osalemisel ning oma küla tutvustamisel. Üheks valikukriteeriumiks on ka küla heakord," lisas Pärna.

Aasta küla konkursi võitja üle otsustab Türi vallavalitsus. Võitjale määratakse austusavaldusena aasta küla 2017 nimetus ja rahaline preemia 320 eurot ning tunnustatakse rändauhinnaga Küla Valgus.

Aasta küla konkurssi korraldab Türi vallavalitsus alates 2007. aastast. Aasta küla tiitlit kannab juba üks alevik ja üheksa aktiivse kogukonnaga küla. Kahel korral on tiitli pälvinud Kabala küla, möödunud aastal tunnustati Taikset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles