Päästeamet: suitsuandurita korterid ohustavad kõiki majaelanikke

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Peeter Langovits

Algab päästeameti tuleohutuskampaania, mis on mõeldud peamiselt kortermaja elanikele. Kortermaja elanikud on omavahel tihedalt seotud. Kui naabril uputab, siis uputab ka teistel, ja kui naabril puudub suitsuandur, siis on see ohuks kõikidele majaelanikele.

 

16. novembri seisuga on tules hukkunud 34 inimest, neist 15 kortermajades. Kortermajades on olnud 253 tulekahju, neist 97 Tallinnas ja 55 Ida-Virumaal.

„Iga põlengu tõttu saab kahjustada kellegi vara, inimeste tervis või kaotab keegi oma elu,“  sõnas päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints. Kortermaja tuleõnnetuste ennetuses on igaühe panus oluline, nii majaelanike kui ka korteriühistute oma. „Selleks et põleng kiiresti avastada, peab igas kodus olema töökorras suitsuandur,“ lisas Ints.

Peeter Lauring on staažikas ühistu esimees, kelle hallata on Tapa linnas 17 korteriühistut 572 korteriga. Ühistu koosolekutel on tema sõnul tuleohutusteemadest juttu siis, kui midagi on juhtunud, oluline on aga arutada neid teemasid enne, kui midagi juhtub. „Tunnen muret vanade ja üksi elavate inimeste pärast, kes kindlasti vajavad rohkem tuge,“ ütles Lauring.

Päästeamet kutsub kortermajade elanikke üles veenduma, et kõikides korterites on paigaldatud töökorras suitsuandur. Kiirematele ühistutele on preemiaks tasuta tulekustuti, mis paigaldatakse maja trepikotta. Täpsemat infot kampaania ning oma korteriühistu registreerimise kohta saab aadressilt www.kodutuleohutuks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles