Tugirühm aitab hüpikutega paremini õppida

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Paides kord kuus koos käiv aktiivsus-tähelepanuhäirete (ATH) tugirühm võtab sel korral fookusesse ATH-lapsega koos õppimise koolis ja kodus ning lapsele suurema vastutuse andmise.

Tasuta Paide ATH tugirühm koguneb homme 23.11 kell 17 Lai 33, Paide täiskasvanute keskkooli esimese korruse auditooriumis. Tugirühma juhivad Barbi Valdmann ja Birgit Liivakant. Tugirühm  on mõeldud õpetajatele, lapsevanematele ja  teistele pereliikmetele, kes igapäevaselt tegelevad ATH lapsega.

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) sümptomitega laps nõuab teda ümbritsevatelt täiskasvanutelt palju tähelepanu ja energiat, aga ka rahulikku ja järjekindlat käitumist. Seda nii lasteaias, koolis kui kodus. Veel parem, kui kodu ja lasteaed/kool koostööd teevad, et ATH last toetada – ühtsed nõudmised aitavad last. Parim koht kogemuste vahetamiseks on tugirühm, sest kord kuus kokku saada teiste vanemate ja õpetajatega annab kogemusi ja kindlust. Kindlust, et Te ei ole ebaõnnestunud lapsevanem, vaid Teil on puudunud oskused ja teadmised, mida lapsega toimetulekuks on vaja.

ATH tugirühm annab võimaluse kohtuda inimestel, kellel on ATH diagnoosi või selle tunnustega laps kodus, koolis või lasteaias. Rühmas pakutakse nõu ja tuge eelkõige kuulamise ja mõistmisega, räägitakse enda kogemustest ning leitakse koos lahendusi erinevatele muredele. ATH tugirühm on alati avatud uutele liikmetele ja grupis võib osaleda nii kaua kui selleks vajadust nähtakse. Grupi suurus on keskmiselt 5-12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles