Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba järgmisel suvel võidakse Peetris kiriku kõrval heinamaal kopp maasse lüüa, et ehitada sinna Viru keskuse ja Tartu Tigutorni arhitekti Vilen Künnapu projekteeritud silindrikujuline sammastega spaa.

Spaamõtet oli palunud arhitektidel arendada osaühing Soya Foods Baltic juht Urmas Matsalu, spaaehituse algataja. Ettevõtmist veab osaühing Stromling.

Matsalu tunnistas, et kuigi volikogu spaad ehitama ei hakka, tahtis ta kuulda volinike seisukohta, seepärast neile mõtet tutvustabki. Eelmisel istungil olid volinikud hääletanud üksmeelselt, et tahavad terviskeskust alevikku.

Matsalu ettekujutust mööda on spaas kõik vajalik, et lõõgastuda: saunad, massaažikabinet, iluteenused naistele, kuuerealine ujumisbassein, mullivann, lisaks õueatraktsioonid.

Keskus peaks kerkima Paide poolt Peetrisse sisse sõites paremat kätt jäävale heinamaale, kus praegu seisab tühi kontorihoone. «Sellest tahaks teha 60 kohaga majutusasutuse, et oleks spaavõimalus ja võiks jääda mitmeks päevaks,» ütles Matsalu.

Võimalikke lahendusi arhitektidelt tellinud Matsalu pöördus esimesena Vilen Künnapu poole, kes on projekteerinud Peetris näiteks haldushoone. Künnapu projekti järgi on ehitatud Viru keskus ja Tartu Tigutorn.

Nii Künnapu kui ka Matsalu meelest on Peetri müstiline koht ja spaale igati sobiv. Künnapu märkis, et kohas on vägi sees. «Kui sõidan siiapoole, siis seitse kilomeetrit enne hakkab mu süda nii õudselt taguma,» tunnistas ta.

Matsalu sõnas, et kuigi elab Tallinnas, on ta hakanud Peetrit armastama. «Ma ei tea ühtegi teist alevikku, mis oleks nii avar, jätab omapärase mulje,» põhjendas ta.

Matsalu märkis, et ainult sellega siiski kliente Peetri tervisekeskusse ei meelita, kuid energiateemat tasub edasi arendada. Esimeses järgus on kavas ehitada 2000 ruutmeetrit, mille maksumus võib Matsalu andmetel jääda 50 miljoni krooni kanti. «Kui kõik läheb hästi, võib suvel kopa maasse lüüa,» lisas ta.

JÄRVA TEATAJA, 22. NOVEMBER 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles