Riigikohus jättis Väätsa Agro saneerimiskava kinnitamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lauri Kulpsoo.

Riigikohus avaldas täna otsuse, millega jättis piimatootja Väätsa Agro saneerimiskava kinnitamata ja lõpetas ettevõtte saneerimismenetluse.

Väätsa Agro saneerimise üle peetud vaidluse viis riigikohtusse Swedbank, kes polnud rahul sellega, et saneerimiskava kohaselt oleks panga enam kui 85 miljoni krooni suurusest laenulepingust tulenevast nõudest konverteeritud 60 miljonit krooni Väätsa Agro aktsiateks. Pank hindas talle pakutud aktsiate väärtust tühiseks ja märkis, et sisuliselt tähendab muudatud panga nõude vähendamist ligi 70 protsendi võrra.
Riigikohtu kolleegium andis saneerimisseadusele tõlgenduse, mille järgi ei saa võlausaldajate õigusi ebaproportsionaalselt kahjustada, nõustudes selles osas panga seisukohaga.
Samas märkis riigikohus, et vaatamata saneerimiskava kinnitamata jätmisele ei ole välistatud Väätsa Agro uue saneerimismenetluse algatamine, kuni ettevõtte suhtes ei ole algatatud pankrotimenetlust.
Väätsa Agro ja saneerimisnõustaja väited ettevõtte paranenud majandusseisundi ja -prognoosi kohta näitavad, et võimalik võib olla koostada avaldajale jõukohane saneerimiskava, millega ühegi võlausaldaja õigusi seadusvastaselt ei kitsendataks, hindas riigikohus.
Märtsi lõpus teatas Väätsa Agro, et tema tulud olid mullu 82 miljonit krooni ja puhaskasum 13 miljonit krooni. Väätsa Agro enamusaktsiate omanik on Hanseatic Capital Estonia. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles