Kadridel pole külmetavate varvaste üle kurtmiseks põhjust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrisandid. Pilt on illustratiivne
Kadrisandid. Pilt on illustratiivne Foto: Ants Leppoja

Riigi ilmateenistus annab oma sotsiaalmeediakonto vahendusel teda, et täna õhtul, kui kadrisandid alustavad oma missiooni karjaõnne jagamise osas, pole neil varvaste külmetamist vaja karta, kuna õhutemperatuur püsib kindlalt plusspoolel. Mandrile on jäänud mõni üksik ja eksinud vihmapilv, saartel tuleb valmis olla uue sajuala tulekuks. Hilisõhtul levib tihe vihmasadu ka mandrile.

Norra merel pöörleva madalrõhuala servas on tihedam sadu ja tugevam tuul Soome ja Põhja-Venemaa suunas liikunud ning Eesti ilm on täna (24.11.2017) päeval rahunemas. Boonusena saabub meile mõõdukas lõunavoolus sooja õhku ning hootine sadu jõuab maapinnale vihmana. Mitmel pool näitab ennast ka päike. Sooja tuleb Ida- ja Kesk-Eestis 3 kuni 6, läänes kuni 8ºC.

Eeloleval (25.11) ööl liigub madalrõhulohk ühes vihma-, sekka ka lörtsipilvedega kiiresti üle Eesti kirdesse. Seejärel sirutub kagust, Venemaalt lauge kõrgrõhuhari ning juba hommikul ilm paraneb. Taevas vabaneb ka paksemast pilvetekist ning öösel taas puhangulisemaks muutunud tuul nõrgeneb. Öösel langeb Ida-Eestis õhutemperatuur kohati 0ºC-ni, läänes domineerivad arvestatavad plusskraadid. Päev toob sooja 3..8ºC. Õhtul läheneb lõuna poolt uus sajuala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles