Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lapsed kirjeldavad suhtlusportaalis Rate.ee, kuidas nad on saanud Paides Lembitu pargis valgustuspostilt sedavõrd tugeva elektrilöögi, et tõmblesid maas. Kontrollimisel selgus, et üks post oligi pinge all.

Novembri lõpul moodustas üks Paide laps Rates klubi «Pargivalgustus ehk elektripost», kus Paide ühisgümnaasiumi ja gümnaasiumi õpilased pajatavad, kuidas Lembitu pargis annab tänavavalgustuspost elektrit.

Lapsed vahetavad kogemusi, kui tugeva elektrilöögi on keegi saanud ja millest tugevus oleneb.

Klubi liikmed kirjutasid, et kui postist kinni hoides saab väiksema elektrilöögi, siis kätt lumme pistes hakkab juba valus. Kõige tugevamat lööki tundsid lapsed nõnda, kui hoidsid ühe käega postist kinni ja teise käe pistsid veelompi.

Kui ühe Birgiti-nimelise tüdruku juttu uskuda, oli kaht poissi tabanud sedavõrd tugev löök, et nad kukkusid pikali ja tõmblesid maas.

Ajaleht teavitas suhtlusportaali juhtumist üleeile Paide abilinnapead Kaido Ivaskit, kes omakorda andis asjaoludest teada pargi valgustust hooldavale ettevõttele Eltel.

Kuigi Elteli elektrikud läksid kiiresti valgustusposte kontrollima, kahtlesid nad esialgu, kas laste jutul on tõepõhja all.

Kui elektrik pargi Soo tänava poolsel otsal ühele postile anduri külge pani ja pingemõõtja pinisema hakkas, ei suutnud elektrik oma üllatust varjata ja tunnistas, et postis on tõesti pinge sees. Kuid elektrit andis post üksnes kohast, kus värv oli maha tulnud.

JÄRVA TEATAJA, 6. DETSEMBER 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles