Bemmi-Kristjan kihutas Järvamaal hirmsuurel kiirusel mootorrattaga politsei eest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pat Vethsouvanh / Most Wanted Pictures / Scanpix

Pärnu maakohus mõistis eile üheksapäevase aresti tänavakaklejana tuntuks saanud Kristjan Kattaile ehk Bemmi-Kristjanile, kes põgenes suvel Järvamaal  mootorrattaga suurel kiirusel politsei eest.

Kohus mõistis Kattai süüdi sõidukiiruse ületamises ja juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimises ning karistas teda selle eest kuuepäevase arestiga. Samuti mõistis kohus mehe süüdi politsei peatumismärguande eiramises ja karistas teda selle eest kolmepäevase arestiga. Liitkaristusena peab mees kohtu otsusel veetma paide politseijaoskonna arestimajas trellide taga üheksa päeva.

Süüdistuse järgi juhtis Kattai tänavu suvel Järvamaal Ambla vallas Aravetel mootorratast Suzuki 6SX-R 1000. Politsei mõõtis mootorratta kiiruseks 126 km/h. Suurim lubatud sõidukiirus sellel teelõigul on 50 km/h, seega ületas Kattai lubatud sõidukiirust vähemalt 69 km/h võrra.

Politseipatrull andis mootorrattale sinise ja punase vilkuriga peatumismärguande, kuid mootorrattur lisas kiirust ja eiras tahtlikult peatumismärguannet. Mees tabati jälitamise käigus. Selgus, et Kattail puudus ka juhtimisõigus.

Kohtu otsus ei ole veel jõustunud. Pooltel on õigus esitada apellatsiooniteade seitsme päeva jooksul.

KRISTJAN KATTAI

Kristjan Kattai sai laiema üldsuse ees tuntuks 2009. aasta sügisel, mil ta sõitis Tallinnas Sõpruse pst-l oma BMW maasturiga trolliliinid maha ning püüdis seejärel ka põgeneda. Ta kakles teda kinni pidada püüdnud linnakodanikega ja püüdis kallale tungida ka sinna tulnud politseinikele. Sealt tuli mehele külge nimi Bemmi-Kristjan.

Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Aasta hiljem toimus Paides taipoksi ja poksi võistlus Amserv Cup, kus omavahel läksid ringis vastamisi Bemmi-Kristjan ehk Kristjan Kattai ja Tarmo Laane ehk Lädra. Võitis Kattai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles