Türilt läks õhtupimeduses teele hiigelpikk eriveos

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul läks Türilt õhtupimeduses Tartu poole teele tavatult pikk eriveos. Täpsemalt oli tegemist ligi 41 meetrit pika autorongiga, veoautoga, mis vedas treileriga 36,5 meetrit pikka katuse metallkonstruktsiooni.

Erivedude korraldaja, Kaarlaid OÜ projektijuht Kuido Liivoja sõnas, et reis kestis kella 18.30st 22ni. «Kogu trassi peale pidime Türil eemaldama ühe liiklusmärgi ja ka Tartus ühe liiklusmärgi,» selgitas ta. «Me polnud alguses sellise veose teostamise võimalikkuses kindladki. Pakkusin tootjale välja, et viime konstruktsiooni kahes osas, kuid Tartus kohapeal poleks olnud võimalik detaili üheks tükiks monteerida.»

Liivoja lisas, et nad ei võta ette ühtegi tööd selliselt, et ei teaks, mida nad teevad.  «Nii tegime ka selle veose puhul eelnevalt korraliku marsruudiuuringu,» ütles ta. «Kõige suurem kitsaskoht oligi Türi linn paljude liiklusmärkidega tähistatud ringristmikega. Juba laadimiskohalt väljatulek (Tehnika t) oli aeganõudev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles