Paides nägi villastes dressides ja peapaeltega sportlasi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide spordisaalides liikus täna kummaline spordirahvas, kes kandsid villaseid dresse, trussikuid meenutavaid sportpükse, vanu spordimaikasid ja peapaelu. Toimus V Peet Raigi nimeline Nostalgiaturniir võrkpallis.

Võistluse peakorraldaja Indrek Raig ütles, et Nostalgiaturniiril osaleb tänavu 26 võistkonda ligemale 200 võrkpalluriga. «Mullu oli osalejaid 23 võistkonna jagu. Vaikselt on turniir suuremaks kasvamas,» märkis ta.

Samas tõdes ta, et osalejate arvule tuleb mingilt maalt ka piir ette, sest juba seekord toimuvad mängud kolmes Paide spordisaalis. «Kuuldavasti on Paides veel vaid üks saal varuks. Seega ei saa me väga palju võistkondi enam juurde võtta,» lausus ta.

Tegemist on Eesti firmaspordi liidu võistlusega, kuhu tulevad osalema erinevate ettevõtete ja asutuste võistkonnad üle Eesti. «Ühtegi Järvamaa ettevõtet kahjuks turniiril kaasa ei löö. Küll aga mängivad mõned järvalased erinevate meeskondade koosseisudes,» täpsustas Raig.

Nostalgiaturniiril mängitakse Raigi sõnul osaliselt vanade võrkpallireeglite järgi ning mängupalliks on vana nahkne Gala pall. Kuueliikmelises segavõistkonnas peab olema vähemalt kaks naismängijat. Mängitakse kaks geimi üheksa punktini ja punkte saab vaid pallingutest nagu vanasti.

«Oleme meeskondadel palunud end võimalusel riietada endisaegsetesse spordirõivastesse, et tunnetada paremini kunagist ajastuhõngu ning muuta võistlus veidi lõbusamaks,» rääkis ta.

Paidest pärit Inga Mattiesen ütles, et osaleb Nostalgiaturniiril kolmandat aastat mängides Tallinna lennujaama võistkonnas. «Oleme alati pööranud oma lahedale riietusele tähelepanu. Seekordki käisime Tallinna linnateatris omale ajastutruusid riideid laenutamas ning igaüks otsis läbi oma vanemate ja vanavanemate riidekapid,» rääkis ta. «Loodetavasti kannavad meie pingutused vilja ja saame vähemalt riietumise eest eripreemia.»

Samas märkis Mattiesen, et loodavad siiski ka mängudes heale kohale tulla. «Oleme viimastel aastatel ikka poodiumikohal olnud. Mullu lausa Kaitseväe järel teisel kohal,» rääkis ta.

Indrek Raig lisas, et tegemist on osaliselt ka heategevusliku turniiriga, mille tulust osa läheb Peet Raigi nimelise noore võrkpalluri sihtkapitali toetuseks. Kogunenud raha eest on varasematel aastatel makstud võrkpallijärelkasvule stipendiume ning tänavu sai 15 Järvamaa noort võrkpallurit endale tänu toetusele uued võrkpallijalatsid.

Eile õhtuks selgus, et Nostalgiaturniiri võitis Võitis Tallinna Lennujaam võistkondade Säde ja E-Service ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles