Kaitseliitlane õpetab naisi puhtast omakasust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu ja Naiskodukaitse sõjalis-sportlikel võistlustel osalemise eest pälvis kingituse ka Siret Niinepuu (vasakul), kingituse annab talle kätte ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv (paremal).
Kaitseliidu ja Naiskodukaitse sõjalis-sportlikel võistlustel osalemise eest pälvis kingituse ka Siret Niinepuu (vasakul), kingituse annab talle kätte ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv (paremal). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Oma tagalat tuleb ikka ise kindlustada,» ütles laupäeval Naiskodukaitse Järva ringkonnalt Hõberisti pälvinud kaitseliitlane Raid Saar.

Ta selgitas, et nii nagu süvaveetuuker vajab kindlustunnet, et laeva meeskonda usaldada, nii vajab ka kaitseliitlane teadmist, et tema tagalas toimib kõik ka siis, kui teda ennast kohal pole. «Seega puhas omakasu,» lisas Saar muiates.

Kõrge autasu oli Saarele üllatus, aga kui veidi tegemistele tagasi vaatas, siis selgus, et tõepoolest – Naiskodukaitse Järva ringkonna loomisest saadik on ta naiste väljaõppega seotud olnud. Teeb seda heal meelel edaspidigi. «Kui ma naisi õpetan, siis neil puudub hoiak, et küll ma ise ka tean, nad küsivad, võtavad asja tõsiselt ja teevad nii, nagu neile öeldakse,» ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles