Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik reedel teada andis, et kohe-kohe lähevad nad suusaradu tegema, kogus postitus  sadakond meeldivust. Sadakond võis olla ka suusatajaid, kes nädalavahetusel esimesi talveilminguid nautima tulid. 
 
* Parlamendierakonnad esitasid rahanduskomisjonile ettepanekuid nende organisatsioonide kohta, kes võiksid 2018. aasta riigieelarvest saada niinimetatud katuseraha. Järvamaa objektidele on kavas anda 146 000 eurot.
 
* Võsu rannas ratastel kioskit pidav paidelanna avab peagi Paide turul kiirtoidu söögikoha. Paidelanna Olga Komarova sõnas, et kiirtoidukioski avamiseks on kõik valmis, ta ootab veel vaid veeproovide vastuseid. «Loodan, et saan need nädalaga ja siis juba hiljemalt nädala pärast pakkuda Paide turul burgereid, friikaid, snäkke ning joogiks kohvi ja jõuluajale sobilikult alkoholivaba glögi,» lausus ta.
 
* Nädala kestnud interaktiivses karjäärimängus  sai nii rahva lemmikuks kui ka üldvõidu Türi noortekeskuse võistkond Sellid.
Kui mängu korraldanud Järvamaa Rajaleidja keskuse karjääriinfospetsialisti Anu Puulmannile tuli üllatusena, et üks meeskond suudab olla nii võimas, siis võistkonda kogunenud noored endas ei kahelnud. «Tahtsime kohe esimesest ülesandest teha kõik nii, et saaksime parima tulemuse,» ütles  kuueliikmelise meeskonna ainus noormees Mauno Allik.
 
* Töötukassa antud ettevõtluse alustamise toetusega aasta tagasi Paides lilleäri püsti löönud Merlyn Sirelbu mõistab, et väikeses lillepoes ei saagi tahta suuri sissetulekuid. Ta on õnnelik, sest saab iga päev teha meelepärast tööd.  «Muidugi rahalises mõttes pole ma oma  aasta tagasi tehtud valikuga rahul, aga see, et ma ei pea kellelegi alluma, saan ise oma otsuseid teha,  kaalub kõik üles,» lausub ta. «Tulen iga hommik tööle rahulolevana, õnnelikuna, tegema asja, mis on mulle südamelähedane, ja see on suur väärtus.» 
 
* «Oma tagalat tuleb ikka ise kindlustada,» ütles laupäeval Naiskodukaitse Järva ringkonnalt Hõberisti pälvinud kaitseliitlane Raid Saar. Ta selgitas, et nii nagu süvaveetuuker vajab kindlustunnet, et laeva meeskonda usaldada, nii vajab ka kaitseliitlane teadmist, et tema tagalas  toimib kõik ka siis, kui teda ennast kohal pole. «Seega puhas omakasu,» lisas Saar muiates. 
Kõrge autasu oli Saarele üllatus, aga kui veidi tegemistele tagasi vaatas, siis selgus, et tõepoolest – Naiskodukaitse Järva ringkonna loomisest saadik on ta naiste väljaõppega seotud olnud.
 
* Laupäeval Imavere kõrtsis esinenud Eesti üks menukamaid peobände Patune Pool tõi kohale üle 350 inimese, mis on ligilähedane peopaiga senisele rekordile.
Poolenisti Järvamaa bändiks lugeda võiva Patuse Poole liige Edvin Petrov sõnas, et viimasel ajal satuvad nad Imavere kõrtsi esinema korda kahe kuu jooksul. Türil elav Petrov märkis, et tal poleks kodust vaid 30 kilomeetri kaugusel Imaveres esinemise vastu midagi, kuid kõik sõltub ikkagi sellest, kui aegsasti on peopaigad oma kava kokku pannud. Nimelt on menuka ansambli nädalavahetused juba aasta jagu ette kinni.
 
* Laupäeval anti Peet Raigi nimelisel võrkpalli nostalgiaturniiril 15le Järvamaa noorele võrkpallurile kinkekaart, mille eest nad saavad tasuta Asicsi võrkpallijalatsid. Praktilise väärtusega tunnustust tuli 15 noorest võrkpallurist vastu võtma viis. Et nädalavahetused on võistlusterohked, olid ülejäänud kõik võrkpalliga seotult üle Eesti laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles