Järvamaa 2018. aasta laulu- ja tantsupidu sai logo

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa laulu- ja tantsupidu

Järvamaa 2018. aasta laulu- ja tantsupeo „Oleks minu olemine“ läbivaks teemaks on mets ning puud, mis on inimestele aastatuhandeid peavarju ja sooja andnud ning ajalugu oma aastarõngastesse talletanud. 

Nii on ka peo logo kujunduses kasutatud puu aastaringide motiivi ja värvilahendus lähtub metsarohelisest ning südamele viitavast punasest. Logo autor on Anneli Kenk, kes on olnud mitmete maakonna laulu- ja tantsupidude kujundajaks.

Järvamaa 81 laulu- ja tantsupidu toimub järgmise aasta 26. mail Paide Vallimäel ning on kingituseks Eestimaale tema 100. sünnipäeval. Nii nagu 100 aastat tagasi, leidub meil ka täna küllaga puusuitsuseid linnu, aleveid ja külasid. Koduhoovides ja kuurides on ootel kilomeetreid puuriitu, justkui tummad terve talupojamõistuse säilimise tunnistajad.

Peo peategelaseks on üks Järvamaa vana peremees, kes meenutab oma läbikäidud eluteed. Päris sada aastat veel turjal pole, aga ega palju puudu ka jää. Mälestusi noorusest ja lapsepõlvest jagub kuhjaga nagu Karinu kuuskedel käbisid. Unistusi tulevikuks jätkub nagu Raudemetsa männil okkaid … Oh, oleks veel rammu nagu Saare-Siimu tammel … Oh, tuleks noored koju käima … Küll siis saaksime palju tööd tehtud! Pärast teeks sauna ja sööki. Võtaks laulugi üles ja keerutaks tantsu.

Peo idee autorid ja lavastajad Tiina Kivimäe ning Sirje Grauberg on koos Ülle Vaasiga välja valinud suure hulga metsateemalist repertuaari ja tantsurühmadele on juba muusika ning kirjeldused Paide kultuurikeskuse veebilehel saadaval. Vajadusel saab saatemuusika helikandjal kultuurikeskusest. Osa tantsude õppematerjali valmistamine veel käib.

Alanud on ka osalevate kollektiivide registreerimine, mida saab samuti teha Paide kultuurikeskuse veebilehel Järvamaa laulu- ja tantsupeo alamlehel.

Peo korraldamise edenemise kohta saab jooksvalt infot Facebookist Järvamaa laulu- ja tantsupeo lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles