Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli viimane päev, kui üle 12 meetri pikkused veoautod võisid reede pärastlõunal Tallinna–Tartu maanteel sõita. Järva Teataja loendus näitab, et muudatus puudutab reedeti rohkem kui pooltsada autojuhti.

Järva Teataja loendas kahe reede pärastlõunal Tallinna–Tartu maanteel pikki veoautosid ja sai teada, et seitsmetunnine keeld puudutab rohkem kui 600 veoautojuhti.

Maanteeameti kodulehel on kirjas, et liiklusohutuse suurendamise eesmärgil keelab amet alates 14. detsembrist üle 12 meetri pikkuste sõidukite ja autorongide (välja arvatud bussid) liikluse Tallinna–Tartu maanteel alates Jüri liiklussõlmest 11,8. kilomeetril kuni Kärevere ristmikuni 169,1. kilomeetril reedeti kella 13st 20ni.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Harri Kuusk sõnas, et on omal nahal tundnud, kuidas liikluspiirang liiklejatele ei meeldi. Pahased inimesed on talle helistanud, üks ähvardas ta koguni maha lasta.

Surmaähvardusest hoolimata Kuusk oma elu pärast ei muretse ja ütles, et piirangut pole kehtestatud kellegi kiusamiseks, vaid selleks, et liiklus oleks ohutum.

Kuusk sõnas, et piirang võib olla koguni ajutine, sest kui head tulemust ei anna, siis maanteeamet loobub sellest.

Kuusk oli seda meelt, et kevadel tuleb suured veokid maanteele tagasi lasta, sest teised teed ei pruugi teedelagunemise ajal nii suurt koormust taluda. «Mis täpselt saab, eks seda näe kevadel,» lisas ta.

Kuusk pidaski kõige tähtsamaks, et Tallinna–Tartu maantee oleks reede pärastlõunati veokivaba just sügisel ja talvel, kui liikluses on kõige ohtlikum aeg.

JÄRVA TEATAJA, 8. DETSEMBER 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles