Vingugaasianduri kohustus aitaks päästa elusid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vingumürgituste ja sellest põhjustatud surmade vähendamiseks peab siseministeerium oluliseks teha vingugaasiandur lähiaastatel kohustuslikuks neis kodudes, kus kasutatakse puuküttel ahju, pliiti või kaminat.

Siseministeerium saatis tule­ohutuse seaduse muudatuste väljatöötamiskavatsuse tagasiside saamiseks kooskõlastusringile.

Siseminister Andres Anvelt ütles, et muudatusettepanekud on tingitud soovist ennetada tuleõnnetusi veel rohkem ja hoida tekkivad kahjud võimalikult väikesed, sest tuleõnnetused on peaaegu alati välditavad. «Oleme jõudnud ühiskonnas tasemele, kus tuleõnnetuste ja -surmade drastiliseks vähendamiseks on vaja uut lähenemist. Seda mõtet kannab nii kohustuslik vinguandur kui ka koduste küttekollete korrastuse suurprojekt, kus koos päästeameti ja kohaliku omavalitsusega aitame muuta tuleohutumaks nende inimeste kodud, kel pole võimalik end ise aidata,» lausus Alvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles